Iran

In Iran hebben eeuwenoude christelijke geloofsgemeenschappen het niet makkelijk. Christenen met een islamitische achtergrond hebben het nog veel moeilijker.

  • Een Bijbel in de taal van Iran: het Farsi

    Een Bijbel in de taal van Iran: het Farsi

Iran Iran

Handhaaft strenge
islamitische wetten

Iran

Groeiend christendom in islamitisch land

Iran, in dit land in West-Azië leven ruim tachtig miljoen mensen. Het exacte percentage christenen in Iran is onbekend, maar wordt geschat rond de één procent. De kerk in Iran is de afgelopen jaren hard gegroeid. Officieel is het christendom in Iran toegestaan, maar christenen hebben te maken met discriminatie en achterstelling. Evangelisatie is ten strengste verboden. Huisgemeenten worden door de overheid vervolgd en christenen met een moslimachtergrond lopen levensgevaar.

Naast een democratische regering en ook een president, kent Iran ook een islamitisch leider, die veel macht heeft. Deze geestelijke leider (de ayatollah) heeft invloed op nieuwe wetten in het land, kan de zittende president ontslaan en een verkiezingsuitslag ongeldig verklaren. Ook wordt de sharia, de islamitische wet, in Iran gehandhaafd.

Lees meer over Iran

Christenen hebben in Iran als tweederangsburger bijna geen enkele kans op een goede baan. Ook is het voor christenen moeilijk om aanspraak te maken op medische hulp. Hun hele leven lang worden christenen gedwarsboomd in wat ze doen. Uit angst voor de groeiende groep christenen, heeft de Iraanse overheid in het verleden veel kerken afgepakt en veranderd in moskeeën.

De situatie in Iran is voor veel inwoners moeizaam. Armoede en kinderarbeid nemen toe. Door sancties vanuit het Westen en een lage olieprijs kreeg de economie van het land de afgelopen jaren klap op klap. Inflatie stuwt de prijzen voor de dagelijkse benodigdheden tot recordhoogtes.

minder tekst

Help vervolgde christenen in Iran en steun ze met een gift

Doneer
Verhalen uit Iran
Verhaal

De dag dat Reza niet thuis kwam

Iran, voorjaar 2019. De dag was begonnen zoals vele andere. Reza’s moeder had hem ’s ochtends bij vertrek nog een fijne werkdag gewenst. Maar die avond blijft zijn plek aan tafel leeg. Zijn familie start een zoektocht.  Reza’s familie snapt niet waarom hij die avond wegblijft. Ongerust gaan ze op zoek naar hun vermiste zoon; bij zijn werkgever, de politie, de gevangenis en in de ziekenhuizen. Iedereen ontkent te weten waar de jongen is.  Lees dit verhaal

Help vervolgde christenen in Iran en steun ze met uw gift

Sta klaar voor de vervolgde christenen in Iran met uw gift en uw gebed. Helpt u mee?

Betaalmethode

Selecteer uw bank

Gegevens




Uw gegevens verwerken wij met respect voor uw privacy 

Blijf betrokken

Ontvang het laatste nieuws over christenvervolging via e-mail (circa 2 e-mails per maand) of per post en leef mee met vervolgde christenen!