Vrienden staan altijd klaar!

Klaarstaan voor vrienden met problemen is de normaalste zaak van de wereld. Je bidt, bemoedigt, biedt hulp en probeert samen een uitweg te vinden. Bij HVC krijgen we regelmatig een plotselinge vraag om hulp in nood. Zo mogen wij dag en nacht klaar staan voor onze vervolgde vrienden in levensbedreigende situaties. Om deze hulp te kunnen geven, zijn uw gebed en financiële steun dringend nodig. Wij zoeken een netwerk van vrienden dat het mogelijk maakt om voor vervolgde christenen klaar te staan. Als Vriend in verdrukking steunt u het werk van Stichting Hulp Vervolgde Christenen (HVC) en maakt u het mogelijk dat christenen in zestien landen snel de juiste hulp kunnen ontvangen. 
 

Vriendschap voor Irfan


De bewuste zondagmiddag in 2016 zal de Pakistaanse Irfan Patras nooit vergeten. De klap, het gegil van gewonden en de vele sirenes van de hulpdiensten. Hij herinnert zich de zelfmoordaanslag als de dag van gisteren. “Na de kerkdienst op Eerste Paasdag was ik samen met mijn broer en enkele vrienden naar een park in Lahore gegaan. We waren er net toen een terrorist een bom liet ontploffen.  Mijn broer en twee vrienden overleefden het niet,” vertelt Irfan verdrietig. “Ik werd ernstig gewond naar het ziekenhuis gebracht, maar doordat ik geen geld had, werd ik een week later al ontslagen. Nog altijd gewond ging ik naar huis.”


Zo trof Jan Dirk van Nifterik enkele weken na de aanslag Irfan thuis aan. De HVC-directeur herinnert zich hoe Irfan op bed lag en kermde van de pijn: “Stichting HVC bood hulp voor gezond voedsel en medische zorg. Inmiddels heeft Irfan twee operaties ondergaan. Hij is nog steeds zwak en moet medicijnen blijven slikken. Maar het lukt hem om weer naar school te gaan.” 

Wilt u structureel betrokken raken bij uw vrienden in de vervolgde Kerk? Word Vriend in verdrukking en maak verschil in de levens van Irfan en vele anderen! 

Word Vriend in verdrukking!
Uw gegevens:
Ik word een Vriend in verdrukking en steun vervolgde christenen (aanvinken wat van toepassing is)
Ik machtig hierbij Stichting HVC om het opgegeven bedrag maandelijks van mijn rekening af te schrijven tot wederopzegging.